BBQ Vis

Zalm van de Ofyr

Deze zalm gemaakt op de OFYR is een prachtig gerecht dat ik heb mogen maken en proeven op de OFYR workshop bij Meatboutique. Mijn liefde voor de OFYR is hier geboren.. Credits wel voor de chef, ik heb ze alleen maar klaargemaakt en mooi op de foto gezet.

Ingredienten

  • 1 kilo zalm
  • 100 ml Zwarte bonen saus
  • eetlepel furikake kruiden
  • 1 rode peper
  • 1 lente ui
  • wasabi mayonaise
  • Rookplankje

Bereiding

  • Marineer de zalm een half uur van te voren met de zwarte bonen saus. Zwarte bonen saus kan je kopen bij Oriental maar ook sommige supermarkten hebben dit. Echter de Furikake kruiden vind je niet overal dus een tocht naar de oosterse supermarkt zit er toch wel in. Ik vind dat overigens echt altijd een super leuke trip naar zon supermarkt. Alsof je in een volledig andere wereld bent.
  • Snijd de lente uit en de rode peper in kleine stukjes alvast.
  • De Zalm moet je wel op een plankje neerleggen en niet direct op de OFYR, we gaan het immers langzaam garen en van wat rook smaak voorzien. Van de plank en van het hout op de ofyr natuurlijk.
  • Draai de zalm af en toe even om zodat beide kanten evenredig warm worden.
  • Zorg niet dat alles te heet is want het is beter om langer op een lagere temperatuur te koken zodat de zalm voldoende rooksmaak krijgt. En met een te hoge temperatuur kan je meer verprutsen dan je lief is.
  • Je kan zelf bepalen op welke temperatuur je de zalm het liefste eet, wij houden van redelijk rauw nog. Als je goede zalm neemt kan dit prima. Ik adviseer rond de 49 a 50 graden.
  • Haal de plank van de ofyr en doe de kruiden, rode peper en lenteui erover. Finish het geheel met de wasabimayo en serveer op de plank. (let op je tafel want dit is dus snoei heet. een onderzetter is wel handig.
  • Met dank aan Meatboutique en OFYR Nederland

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *